Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
İletişim Fakültesi / Gazetecilik Bölümü

Öğrenci Uygulama Haber Sitesi


TRİBÜNLERDEKİ RENKLİ MİSAFİR

07.06.2022
Yaşam

Denizli'de yaşayan Ahmet Kıvılcım’ın Antalya'yı ziyarete gittiği sırada aldığı papağan ile dostluğu görenleri hayrete düşürüyor. 10 yaşındaki papağanı “Sultan” ile birlikte işe gidiyor, Denizlispor maçlarını da tribünden izliyor. Tribünlerde papağanı Sultan’ın her maç yüzlerce kişiyle fotoğraf çektirdiğini, papağana yönelik ilginin çok fazla olduğunu söyleyen Kıvılcım insanlara hayvan sevgisini aşılamak istediğini söylüyor.

Pamukkale Antik Havuzunda cankurtaran olarak çalışan Ahmet Kıvılcım, futbolu çok sevdiğini, mümkün olduğunca Denizlispor maçlarına gitmeyi ihmal etmediğini ifade ediyor. Maçlarda çok güzel tepkiler aldığını, insanların papağanı Sultan’a büyük ilgilerinin olduğunu söylüyor. Tribünler, sadece insanların yer aldığı değil, Papağan Sultan gibi hayvanların da yer aldığı renkli bir yer. İngiliz yazar Simon Kuper’in de dediği gibi; “Futbol asla sadece futbol değildir.”

“Sultan’la Antalya’da tanıştık”
Papağanı Sultan’ı Antalya’da bulduğunu ifade eden Kıvılcım; “Sultan’la Antalya’da tanıştık ve birbirimizi çok sevdik. Sahibine reddedemeyeceği bir teklifte bulundum, sağ olsun o da beni kırmadı, teklifimi kabul etti. O gün bu gündür Sultan’la beraberiz ve yaşamaya devam ediyoruz” dedi.

“Maçlarda dikkat çekiyorum”
Maçlara gittiğinde çok güzel tepkiler aldığını, insanlar tarafından yoğun bir ilgi olduğunu belirten Kıvılcım, sözlerine şöyle devam etti, “Maçlarda çok güzel tepkiler alıyorum, çok dikkat çekiyorum. Genelde insanlar resim çektirmek istiyorlar tabii ben de kırmıyorum insanları. Papağanım Sultan ile resim çektiriyorlar ve bunun haricinde en çok insanlara hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyorum, bu beni en çok mutlu eden olaylardan birisi.” ifadelerini kullandı.

“Haberde papağanımdan Horoz diye bahsettiler”
Yaşadığı en ilginç olaydan bahsederken, “Papağanım Sultan’dan horoz diye bahsetmeleri baya ilginçti.” ifadelerini kullanan Kıvılcım sözlerine şöyle devam etti, “Gazetenin köşesinde yer alan 11 haftanın en güzel fotoğrafı kısmında ben ve Sultan vardı fakat fotoğraf metninde yanlış bilgi vardı. Metinde ‘Ligin yeni ekibi Denizlispor lige renk kattı. Şehrin simgesi olan Horoz her iç saha maçında tribündeydi. Maçlara gelen seyircilerden büyük ilgi gördü.’ burada Sultan’a horoz demişlerdi ve bu yaşadığım en ilginç olaylardan birisiydi” dedi.

Hayvan beslemek insanlar için en büyük terapidir” 
Evde hayvan beslemenin insanlar adına büyük faydasının olduğunu belirten Kıvılcım, “ Evde hayvan beslemek insanlar için en büyük terapidir. Mesela Sultan benim ruh halime göre hareket edebiliyor, ben mutluysam o da mutlu, ben keyifsizsem o da keyifsiz oluyor. İş dönüşü en az yarım saat Sultan’la ilgilenirim ve o da benim bütün yorgunluğumu alır.” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Haber: Süleyman Armağan

EN ÇOK OKUNANLAR

DÜNYA ŞAMPİYONU MÜCAHİT KULAK: “DURMAK YOK, RİNGE DEVAM”

  Dünya şampiyonluğu, spor dalında en iyi olanın taşıdığı prestij ve ...

TARİHE TANIKLIK EDEN MÜZE ‘‘ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ’’

Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi (Ulucanlar Cezaevi), 1925 ve 2006 yılları ...

HAYVAN DOSTLARIMIZDA KAN PARAZİTİ HASTALIĞI

  Her canlı dönem dönem sağlık sorunları yaşamaktadır. Bu sağlık sorunlarının ...

TOPRAĞIN BİLİMİ PEDOLOJİ

  İnsan ve diğer tüm canlıların hayatına devam edebilmesi için toprak ...

HAMAMÖNÜ EVLERİ

Türkiye’nin birçok şehrinde birbirinden güzel evler bulunmaktadır. Peki ya Ankara’nın ...

CUMHURİYET’İN İLK KADIN MUHTARI: GÜL ESİN

Mustafa Kemal Atatürk, her zaman Türk kadınını modern toplumun simgesi ...

KADINLARIN VAZGEÇİLMEZ GİYSİSİ: KIRAS-FİSTAN

  Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ait birçok yerde yıllardır ...

DÜNDEN BUGÜNE: URLA SANAT SOKAĞI

  Asıl adı Zafer Caddesi olan sokak, 2010 yılından sonra bir ...

SIK RASTLANIP AZ BİLİNEN HASTALIK: KURDEŞEN

  Vücudumuzda bir bölge kaşındığı zaman hafife alır, kaşıyıp geçmesini bekleriz. ...

TÜRKİYE'NİN İLK MATEMATİK MÜZESİ

Aydın'ın Efeler ilçesinde, Türkiye'nin ilk matematik müzesi olma özelliğine sahip ...

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
İletişim Fakültesi / Gazetecilik Bölümü

Öğrenci Uygulama Haber Sitesi
+90 256 218 20 00