Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
İletişim Fakültesi / Gazetecilik Bölümü

Öğrenci Uygulama Haber Sitesi


MİLLİ TAKIMA YÜKSELEN KALECİNİN BAŞARI SERÜVENİ

26.05.2023
Spor

 

Harun Tekin 1989 yılında İzmir’de doğdu.  Menemen Belediyespor altyapısında kaleci olarak spor hayatına başladı. İzmir’de başlayan futbol serüvenini, Güngören Belediyespor’da devam ettiren Tekin, ardından Bursaspor, Fenerbahçe, Kasımpaşa gibi üst seviye takımlarda toplam  216 maça çıkmış ve performansıyla A Milli Takıma kadar yükselmiştir. Kalecilik kariyerini, 1. Lig’de yer alan Eyüpspor takımının 1 numarası olarak sürdürmekte olan Harun Tekin, neden futbolu seçtiğini, futbolun ve taraftarın hayatındaki etkisini bizlere anlattı. 

 

Harun Tekin kimdir?

17 Haziran 1989 yılında İzmir’de doğdum. Her çocuğun olduğu gibi, benim de hayalim futbolcu olmaktı ve hayalimi gerçekleştirip futbolcu oldum. Kariyerime Menemen Belediyespor’da başladım. Daha sonra Güngören Belediyespor’a transfer oldum. Kendimi geliştirmem ve gösterdiğim performansla birlikte Bursaspor, Fenerbahçe ve Kasımpaşa gibi takımlarda kalecilik yaptım. Kariyerime şu an Eyüpspor’da devam ediyorum. 

 

Futbola nasıl başladınız? Neden futbol?

Bizim zamanımızdaki çocukların daha şanslı olduğunu düşünüyorum. Şu an pek yaşandığı söylenmese de, ben sokaklarda oynayarak futbola başladım. Benim zamanımda bu şanstı. Arkadaşlarımla beraber saatlerce top peşinde koşardık. Bunu da hayale çevirdim ve en büyük hayallerimden birini gerçekleştirmiş oldum.

 

Karşılaşmalarda veya antrenmanlarda yaşadığınız sakatlıklar sizi nasıl etkiliyor?

Şimdiye kadar adelelerime zarar verecek kadar büyük bir sakatlık yaşamadım. Ancak yüzümden aldığım darbelerle kemik kırığım vardı ve çok zordu. Sakatlıklar dolayısıyla hem psikolojik hem de fiziksel olarak kendini yetersiz hissedebiliyorsun. Acılı bir süreç olduğunu da söyleyebilirim. Adelelerle ilgili sakatlık yaşayan futbolculara, tedavi süreci ve sağlık durumuna bağlı olarak çalışma programı hazırlanıyor. Duruma bağlı olarak bireysel veya takımla beraber çalışmalar gerçekleştiriliyor.

 

Maçlarda galibiyet veya mağlubiyet sonrası taraftarların olumlu-olumsuz düşünceleri, futbolcuları üzerinde nasıl bir etki yaratıyor?

Maçlara çıkmadan önce çok çalışıyoruz ve galibiyet düşüncesi ile sahaya çıkıyoruz. Ancak karşılaşmalarda ne olacağını bilmiyoruz. Taraftarlarımızın desteği her zaman bizimle oluyor. Karşılaşmalar nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın oyun içerisinde kondisyonunu eksik buldukları oyuncuları olumsuz eleştirdikleri zaman, moral olarak çok etkileniyoruz. Tabii bu hırs da yaratıyor. Taraftarlar da adeta bizimle bir bütün oluyor. Bir süre sonra bunu düşünerek hareket ediyoruz.

 

Tuttuğunuz bir takım var mı?

Ben İzmirliyim. Ayrıca amcam da sporcuydu. Babam ve amcamdan öğrendiğim, onlardan gelen bir taraftarlığım var. Fenerbahçe, Bursaspor gibi takımlarda oynamış olsam da, ben Göztepe taraftarıyım. Ancak futbola adım attığınız zaman taraftarlıktan çıkıyor, hangi forma için savaş veriyorsanız o takımın taraftarı oluyorsunuz. 

 

Bir gün futbolu bırakmak zorunda kalırsanız hayatınızı devam ettirecek bir planınız var mı?

Şu an 33 yaşındayım. Bir futbolcu için artık emeklilik yaşı aslında bu. Kalecilerde bu durum biraz daha uzun olabiliyor. 35-40 yaşlarında emeklilik düşüncem biraz mecburiyetten var. Aslında kalecilikten sonrasını yeni yeni düşünüyorum desem yeridir. Bunlardan biri de teknik direktörlük diyebilirim. 

 

Son olarak spor ile ilgilenen arkadaşlara söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Sporcu olmak, futbolcu olmak benim hayalimdi. Zaman zaman derslerimi aksatırdım. Genç arkadaşlara derslerine iyi çalışmalarını ve okulu aksatmamalarını söyleyebilirim. Hayallerinin peşinden gitsinler, istedikten sonra olmayacak bir şey yok. 

 

Spor Toto 1. Lig takımlarından Eyüpspor’da forma giyen Harun Tekin’e, bize zaman ayırdığı için teşekkür ediyor, kariyerinde başarılar diliyoruz. 

 

Haber: Esra Utku

EN ÇOK OKUNANLAR

DÜNYA ŞAMPİYONU MÜCAHİT KULAK: “DURMAK YOK, RİNGE DEVAM”

  Dünya şampiyonluğu, spor dalında en iyi olanın taşıdığı prestij ve ...

TARİHE TANIKLIK EDEN MÜZE ‘‘ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ’’

Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi (Ulucanlar Cezaevi), 1925 ve 2006 yılları ...

HAYVAN DOSTLARIMIZDA KAN PARAZİTİ HASTALIĞI

  Her canlı dönem dönem sağlık sorunları yaşamaktadır. Bu sağlık sorunlarının ...

TOPRAĞIN BİLİMİ PEDOLOJİ

  İnsan ve diğer tüm canlıların hayatına devam edebilmesi için toprak ...

HAMAMÖNÜ EVLERİ

Türkiye’nin birçok şehrinde birbirinden güzel evler bulunmaktadır. Peki ya Ankara’nın ...

KADINLARIN VAZGEÇİLMEZ GİYSİSİ: KIRAS-FİSTAN

  Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ait birçok yerde yıllardır ...

CUMHURİYET’İN İLK KADIN MUHTARI: GÜL ESİN

Mustafa Kemal Atatürk, her zaman Türk kadınını modern toplumun simgesi ...

DÜNDEN BUGÜNE: URLA SANAT SOKAĞI

  Asıl adı Zafer Caddesi olan sokak, 2010 yılından sonra bir ...

SIK RASTLANIP AZ BİLİNEN HASTALIK: KURDEŞEN

  Vücudumuzda bir bölge kaşındığı zaman hafife alır, kaşıyıp geçmesini bekleriz. ...

TÜRKİYE'NİN İLK MATEMATİK MÜZESİ

Aydın'ın Efeler ilçesinde, Türkiye'nin ilk matematik müzesi olma özelliğine sahip ...

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
İletişim Fakültesi / Gazetecilik Bölümü

Öğrenci Uygulama Haber Sitesi
+90 256 218 20 00