Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
İletişim Fakültesi / Gazetecilik Bölümü

Öğrenci Uygulama Haber Sitesi


HOBİSİ İKEN MESLEĞİ OLDU

05.04.2022
Yaşam

Sanat, genel anlamıyla hayal ürünü olup tamamen gerçek dünyadan uzak kişinin yaşadığı duyguyu bilerek ve isteyerek başkalarına aktarma olayıdır. Sanatsal hobiler ise tamamen kişiye özgü olup, estetik ve farklı görünümlerle harmanlanıp ortaya bir eser koymak için çaba gösterir. Bazen tuvale ya da  kağıda bazen taşa ya da bu iş için özel olarak üretilmiş kendi kullandıkları malzeme ile sanatını işe dönüştürmüş Gülşah hanımı yakından tanıyalım…

''Benim hayalim…''
2 yıl önce Aydın’da bu iş için kollarını sıvayan 44 yaşındaki Gülşah Duru, ev hanımıyken kendini sanata adayıp bu sanatı da  mesleğe dönüştürdü. Önceleri evindeyken küçük objeleri boyamayı sevdiğini söyleyen Duru,  “Bu işe ilk başladığımda kesinlikle böyle olacağını tahmin etmemiştim. Ama şuna her zaman inandım kadının yapamayacağı, başaramayacağı hiçbir iş yoktur. Yeter ki gücümüzün farkında olalım. Ne olacağını bilmediğim için ilk önce küçük bir yer bakmak istedim ama eşim her konuda olduğu gibi bu konuda da çok destek çıktı. Hatta bu işe o beni ikna etti ve benim kendime güvendiğim kadar o da bana çok güvendi ve inandı. Daha sonra büyük mekan bakmaya karar verdik ve şu an sahibi olduğum yeri tuttuk. İşe ilk başladığım zamanlarda işletmemin ilk katını kullandım fakat daha sonra işlerimi büyütünce ikinci katını da kullanmaya başladım.’’ diye konuştu.

''Pandemide işler büyüdü''
“İşyerimi pandemide açtım” diyen Gülşah Duru, ”Diğer işlerin ve mekanların aksine benim işlerim çok iyi ilerledi, bunun nedeni ise pandemide insanlar bir yerden sonra yaptığı her şeyden sıkıldı ve yaptıkları hiçbir şeyden zevk almamaya başladılar. Kendilerine yeni uğraşlar yeni hobiler edinme arayışına girdiler.” diye ekledi. Bu hobilerin başında ise boyama sanatının  daha çok ön planda olduğunu dile getiren Duru, “ Pandemi zamanında özellikle tam kapanma sürecinde, evde kalan; kadın,erkek ve çocuklar kısacası her yaş grubundan insanlar benim sanatıma  merak saldılar. İşyerimden aldıkları biblo ve heykelcikleri evine götürüp boyayanda oldu, bizzat işletmem de ücretsiz kursumdan faydalananda. Bu aşamada işimi büyütüp, öncesinde cadensin  satış noktasındayken ortalama bir sene içerisinde, il bayiliğini aldım. Aydın’ın Didim, Kuşadası, Çine ve Nazilli gibi çeşitli ilçelerinde dağıtımı şu an ben gerçekleştiriyorum.” dedi. İşletmesinde ücretsiz kurs verdiğini ifade eden Gülşah Duru, “Burada ücretsiz  eğitim veriyorum. Ev hanımlarından, emeklilere; çocuklardan, eşiyle vakit geçirmek isteyen çiftlere kadar bu kurstan yararlanan herkes buradan aldıkları ürünler ile boyamalarını yapıyorlar. Ben dışarıdan ürünleri kesinlikle kabul etmiyorum. Her şey bize ait olmalı.” diyerek yapılan bazı çalışmaların kendilerine hediye edildiğini dile getirdi.

 

Haber & Fotoğraf: Belçim Kılıckıran

EN ÇOK OKUNANLAR

DÜNYA ŞAMPİYONU MÜCAHİT KULAK: “DURMAK YOK, RİNGE DEVAM”

  Dünya şampiyonluğu, spor dalında en iyi olanın taşıdığı prestij ve ...

TARİHE TANIKLIK EDEN MÜZE ‘‘ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ’’

Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi (Ulucanlar Cezaevi), 1925 ve 2006 yılları ...

HAYVAN DOSTLARIMIZDA KAN PARAZİTİ HASTALIĞI

  Her canlı dönem dönem sağlık sorunları yaşamaktadır. Bu sağlık sorunlarının ...

TOPRAĞIN BİLİMİ PEDOLOJİ

  İnsan ve diğer tüm canlıların hayatına devam edebilmesi için toprak ...

HAMAMÖNÜ EVLERİ

Türkiye’nin birçok şehrinde birbirinden güzel evler bulunmaktadır. Peki ya Ankara’nın ...

KADINLARIN VAZGEÇİLMEZ GİYSİSİ: KIRAS-FİSTAN

  Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ait birçok yerde yıllardır ...

CUMHURİYET’İN İLK KADIN MUHTARI: GÜL ESİN

Mustafa Kemal Atatürk, her zaman Türk kadınını modern toplumun simgesi ...

DÜNDEN BUGÜNE: URLA SANAT SOKAĞI

  Asıl adı Zafer Caddesi olan sokak, 2010 yılından sonra bir ...

SIK RASTLANIP AZ BİLİNEN HASTALIK: KURDEŞEN

  Vücudumuzda bir bölge kaşındığı zaman hafife alır, kaşıyıp geçmesini bekleriz. ...

TÜRKİYE'NİN İLK MATEMATİK MÜZESİ

Aydın'ın Efeler ilçesinde, Türkiye'nin ilk matematik müzesi olma özelliğine sahip ...

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
İletişim Fakültesi / Gazetecilik Bölümü

Öğrenci Uygulama Haber Sitesi
+90 256 218 20 00