Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
İletişim Fakültesi / Gazetecilik Bölümü

Öğrenci Uygulama Haber Sitesi


GÖREVİMİZ İYİLİK

13.06.2022
Dosya

Kızılay, ülkemizde sıkça duyduğumuz bir isimdir. Ne zaman bir felaket olsa, Kızılay ismi hep orada duyulmuştur. Doğal afetlerde, deprem ve sel felaketlerinde olay yerine ilk gelen Kızılay olur. Bu sebeple bu yardım kuruluşunu daha yakından tanıtmak için Kızılay Aydın Şube Başkanı Sefa Şık merak edilenleri sizler için cevaplıyor.

 

Kendinizden bahseder misiniz?

İsmim Sefa Şık, Ağrı doğumluyum. 1992 yılında Aydın merkeze gelen ailemle birlikte kader, yolumuzu Aydın ile birleştirdi. Eğitim hayatımı burada tamamladım. Doyduğumuz yer, büyüdüğümüz memleket haline geldi. Aile işletmemizin her biriminde çalışarak ticareti, büyüklerimizin tecrübeleriyle de sosyal hayatı kavramaya çalıştık. Bu sosyalliğin içerisinde her daim teşkilatın ve teşkilatlanmanın kıymetli bir değer olduğu inancıyla büyüdük. Gençliğimin ilk yıllarından bugüne iyiliği yaymanın ne denli kıymetli olduğunu kavramaya, bir gönüle değmenin erdemini anlamaya çalışarak geçirdim. Üniversite yıllarımı işletmemizde çalışarak aynı zamanda sivil toplumda gönüllü bir nefer olarak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olarak tamamladım. Eğitim hayatımı işimle birlikte devam ettirdiğim için Aydın’dan çıkmadım. Bu bana Aydın’ı öğrenmeyi ve bu şehre hizmet etmeyi sağladı. Yıllar geçtikçe ne ihtiyaçsa onu tesis etmeye çalıştım.

 

Kızılay nedir? 

Kızılay uzun yıllar önce bu topraklardan doğan, hak için halka hizmet etmek şiarını benimsemiş en kıymetli kurumlarımızdan biridir. 1868 yılında Marko Paşa ve arkadaşları tarafından “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti” adıyla kurulan Kızılay, tarih sahnesinde geçirdiği değişimle birlikte tüm insanlığın yaralarına merhem olma gayesini üstlenmiş ve milletimizin en baskın, en takdire şayan özelliklerinden olan merhamet duygusunu ülkemizin dört bir yanına ve uluslararası coğrafyalara götürmeyi başarmış köklü bir yardım kuruluşudur.

 

Kızılay ne iş yapar? Faaliyet ve görevleri nelerdir?

Kızılay kurulduğu günden bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine yardımcı olmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenmiştir. 

Kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, eğitim, ilk yardım ve gençlik faaliyeti gibi geniş bir yelpazede çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Siz göreve geldiğinizde gördüğünüz eksiklikler var mıydı? Varsa neydi?

Türk Kızılay’ında görev alan bütün çalışma arkadaşlarımız, gönüllülerimiz her dönemde bu kutlu çatıya hizmet etme noktasında elinden gelen mücadeleyi özel hayatlarından fedakârlık göstererek yapmışlardır. Biz de teslim aldığımız bayrağı daha ileriye taşımak, çıtayı daha yükseğe çıkarmak için gecemizi gündüzümüze katıp bu iyilik hareketini yaymak adına elimizden geleni tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte gönüllülük esasına göre yapıyoruz, yapacağız. Aydın özelinde Kızılay’ımızın faaliyet alanını geliştirmek, daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak, bağışçılarımızın sayısını arttırmak, Kızılay Kan Merkezimizi yeni binasına kavuşturmak ve hem ulusal hem de uluslararası arenalarda uygulanabilirliği olan ses getirecek proje ve faaliyetlere imza atmak gibi önemli hedeflerimiz var. Bu hedefleri gerçekleştirme noktasında başta gönüllülerimiz olmak üzere tüm Aydın halkını bu iyilik hareketine maddi manevi destekte bulunmaya davet ediyorum.

 

Haber: Merve Nur Kahya

EN ÇOK OKUNANLAR

DÜNYA ŞAMPİYONU MÜCAHİT KULAK: “DURMAK YOK, RİNGE DEVAM”

  Dünya şampiyonluğu, spor dalında en iyi olanın taşıdığı prestij ve ...

TARİHE TANIKLIK EDEN MÜZE ‘‘ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ’’

Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi (Ulucanlar Cezaevi), 1925 ve 2006 yılları ...

HAYVAN DOSTLARIMIZDA KAN PARAZİTİ HASTALIĞI

  Her canlı dönem dönem sağlık sorunları yaşamaktadır. Bu sağlık sorunlarının ...

TOPRAĞIN BİLİMİ PEDOLOJİ

  İnsan ve diğer tüm canlıların hayatına devam edebilmesi için toprak ...

CUMHURİYET’İN İLK KADIN MUHTARI: GÜL ESİN

Mustafa Kemal Atatürk, her zaman Türk kadınını modern toplumun simgesi ...

HAMAMÖNÜ EVLERİ

Türkiye’nin birçok şehrinde birbirinden güzel evler bulunmaktadır. Peki ya Ankara’nın ...

KADINLARIN VAZGEÇİLMEZ GİYSİSİ: KIRAS-FİSTAN

  Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ait birçok yerde yıllardır ...

DÜNDEN BUGÜNE: URLA SANAT SOKAĞI

  Asıl adı Zafer Caddesi olan sokak, 2010 yılından sonra bir ...

TÜRKİYE'NİN İLK MATEMATİK MÜZESİ

Aydın'ın Efeler ilçesinde, Türkiye'nin ilk matematik müzesi olma özelliğine sahip ...

HAMUR YAĞI MUCİZESİ

Zeytinyağı mucizesini bilmeyen yoktur. Kalp ve damar sağlığı başta olmak ...

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
İletişim Fakültesi / Gazetecilik Bölümü

Öğrenci Uygulama Haber Sitesi
+90 256 218 20 00