Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
İletişim Fakültesi / Gazetecilik Bölümü

Öğrenci Uygulama Haber Sitesi


FREKANSLARLA TEDAVİ: BİOREZONANS

12.06.2022
Sağlık

Canlı ve cansız varlıkların spesifik özelliği olan frekans, insan vücudundaki organlarda da bulunur. Sağlıklı olan bu frekanslar çeşitli sebepler ile bozulur ve değişir. Bu frekansları kullanarak, vücut enerjisi üzerinde değişiklikler yapmaya çalışan Biorezonans, kimyasal ilaçların kullanılmadığı, alternatif tıp yöntemidir.

İnsan sağlığının düzgün forma dönüşmesi, ağır metallerin atılması ve bağışıklığın düzenlenmesi için kullanılan biorezonans, fiziksel hastalıklar üzerinde de iyileşme etkisi gösterir. Toplumda en çok bilinen kullanım şekli ise, sigara ve alkol bırakmadır. 2006 yılında, biorezonans sistemini Türkiye’ye getiren Dr. Ersal Işık’ın ilk biorezonans merkezi, yüz binlerce kişiyi çeşitli konularda tedavi ederek başarılara imza attı.

 

“Biorezonans oldukça etkili bir yöntemdir”

 Biorezonansta, maddesel ve ruhsal yapıyı iyileştirmek için ilaçlar değil, enerji boyutunda frekanslar kullanılır. Biorezonansın, oldukça etkili olduğunu söyleyen Dr. Ersal Işık, “Her türlü problemli duygu durumu için kullanılabilir. Etki alanı o kadar geniştir ki, her uzmanlıktaki doktor veya psikolog biorezonansı başarı ile kullanabilir” dedi. Bağımlılıklardaki kullanımına değinen Dr. Işık, “Bağımlılıklarda en büyük problemi, hastanın iradesinin zayıf olması ve bağımlı olduğu maddeden (sigara, karbonhidrat, alkol vb.) uzak duramaması olarak görebiliriz. Biorezonans ile yaptığımız uygulamanın sonucunda bağımlı olunan maddeden uzak kalınabilmesi için, iradenin güçlendirilmesini hedefliyoruz.” dedi.

 

“Biorezonansı Türkiye’ye getirdim…”

Biorezonans ile 2005 yılında tanıştığını dile getiren Dr. Ersal Işık, “ Biorezonans o sıralarda dünyada 40 yılı aşkın süredir kullanılıyordu. Ancak çok da duyulmamış ve gelişmemişti. Yeni nesil biorezonans olarak tanımladığım şey işte o yıllarda başladı. 2010 yılında benim yaptığım yazılımlar ile dünyada ilk kez "karbonhidrat silmeleri", yani zayıflama konusunda kullanılmaya başlandı” dedi. Biorezonansın, günümüze kadar birçok insanı tedavi ettiğini söyleyen Dr. Işık, “Türkiye’de yüz binlerce kişi sigarayı bıraktı. İnsanlar bağımlısı olduğu problemli gıdalardan uzaklaşıp, eskiye göre çok daha sağlıklı bir hayat sürdürdüler. Son yıllarda, daha fazla doktor tarafından bilinir ve önerilir hale geldi. Sadece özel kliniklerde ya da merkezlerde değil, birçok hastanede de kullanılmaya başladı.” dedi.

 

“Problemli maddeler cihaza konuluyor”

Biorezonans cihazı oldukça kompakt bir yapıdadır. Kablolar ve elektronlardan oluşur ve bilgisayara bağlıdır. Elektrotlar yardımıyla hastaların cihaza temas ettirildiğinde belirten Dr. Ersal Işık, “ Özellikle bağımlılıklar için özelleştirilmiş ‘frekans silme’ işleminde, hastanın kullandığı maddeyi, cihazın üzerinde bulunan iletken alana koyuyoruz ve elektrotlar ile cihaza temas ettiriyoruz. Bu şekilde hastada bulunan patern değiştirilerek, bağımlılığın ortadan kalkması hedefleniyor.” dedi.

 

“Biorezonans hastalığın asıl sebebine yönelir”

Hastalık yoktur ama hasta vardır, sözlerine değinen Dr. Işık, “Aynı hastalığı olan kişileri ele alacak olursak, hepsinde de hastalığı yaratan frekans paterni ve temel sebep birbirinden değişiktir. Bu yüzden biorezonansta, hastalığı tedavi etmekten bahsedemeyiz. Biorezonans hastalığın sebebi olan asıl nedeni yönelir ve bozucu etki oluşturan potansiyel problemleri ortadan kaldırır. Kişinin ruhsal dünyası üzerinde biorezonansın etkisi büyüktür. Ama bahsettiğimiz etki bununla sınırlı kalmaz. Biorezonans vücudun hastalıkla savaşma potansiyelinin önündeki engelleri ortadan kaldırır. Seans sayıları ise hangi tedavinin yapılacağına göre değişkenlik gösterir.” dedi.

 

Haber: Zübeyde Kaya

EN ÇOK OKUNANLAR

DÜNYA ŞAMPİYONU MÜCAHİT KULAK: “DURMAK YOK, RİNGE DEVAM”

  Dünya şampiyonluğu, spor dalında en iyi olanın taşıdığı prestij ve ...

TARİHE TANIKLIK EDEN MÜZE ‘‘ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ’’

Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi (Ulucanlar Cezaevi), 1925 ve 2006 yılları ...

HAYVAN DOSTLARIMIZDA KAN PARAZİTİ HASTALIĞI

  Her canlı dönem dönem sağlık sorunları yaşamaktadır. Bu sağlık sorunlarının ...

TOPRAĞIN BİLİMİ PEDOLOJİ

  İnsan ve diğer tüm canlıların hayatına devam edebilmesi için toprak ...

HAMAMÖNÜ EVLERİ

Türkiye’nin birçok şehrinde birbirinden güzel evler bulunmaktadır. Peki ya Ankara’nın ...

KADINLARIN VAZGEÇİLMEZ GİYSİSİ: KIRAS-FİSTAN

  Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ait birçok yerde yıllardır ...

CUMHURİYET’İN İLK KADIN MUHTARI: GÜL ESİN

Mustafa Kemal Atatürk, her zaman Türk kadınını modern toplumun simgesi ...

DÜNDEN BUGÜNE: URLA SANAT SOKAĞI

  Asıl adı Zafer Caddesi olan sokak, 2010 yılından sonra bir ...

SIK RASTLANIP AZ BİLİNEN HASTALIK: KURDEŞEN

  Vücudumuzda bir bölge kaşındığı zaman hafife alır, kaşıyıp geçmesini bekleriz. ...

TÜRKİYE'NİN İLK MATEMATİK MÜZESİ

Aydın'ın Efeler ilçesinde, Türkiye'nin ilk matematik müzesi olma özelliğine sahip ...

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
İletişim Fakültesi / Gazetecilik Bölümü

Öğrenci Uygulama Haber Sitesi
+90 256 218 20 00