Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
İletişim Fakültesi / Gazetecilik Bölümü

Öğrenci Uygulama Haber Sitesi


DUVARLARA İMZASINI ATIYOR

09.04.2022
Yaşam

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Mustafa Akın Öztunç; resim bilgisini ve yeteneğini, mekânların duvarlarına resim yaparak sergiliyor.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Mustafa Akın Öztunç; resim bilgisini ve yeteneğini, mekânların duvarlarına resim yaparak sergiliyor. Aydın’ın Efeler İlçesinde yaşayan, Van doğumlu 27 yaşındaki Mustafa Akın Öztunç, hayal dünyasını tercüme edip duvarlara imzasını atıyor. Resime olan yeteneği ilk kez babası tarafından keşfedilen Mustafa Akın Öztunç, annesinin isteği üzerine resim öğretmeni olabilmek için eğitim fakültesinde okuduğunu belirtiyor. Üniversiteden mezun olduktan sonra resim öğretmenliği yerine asıl mesleği olan duvar sanatını devam ettirmiştir. Hatta Aydın'da bulunan (Kumrucu İbo, Cafe Sakizade Sokağı, Latife Türk Kahvesi, Daniel’s Cafe, Fabbrica, Ege Waffle vs.) gibi pek çok mekânların yerlerine, duvarlarına, tavanlarına birbirinden farklı resimler çiziyor ve herkesin beğenisiyle de kendine hayran bıraktırıyor.

Sergide ilk resmime yer verildi
Öztunç resimdeki başarısını şöyle anlatıyor: “İlkokulda matematik dersinde, problem çözmek yerine resimler çizerdim. Sanırım bu yüzden ilkokulda sınıf tekrarı yaptım. Bende ki bu yeteneği fark eden babam, tanıdığı bir ressam arkadaşıyla tanıştırdı. Bende, tanıştırdığı günden bu yana resim ustam ile çalışmaya başladım. Çalışmaya başladığımda çok fazla resim çizerdim ve bir gün ressam ustam açtığı sergide benim bir resmime yer verdi. Bu serginin önemi benim için çok büyük çünkü sergide yer alan ilk resmim bir sanatsever tarafından satın alınmıştı ve ben o an çok mutlu olmuştum.” dedi.

Sınıf tekrarı yapan bir öğrenciydim 
Annesini kırmayıp resim öğretmenliği okuyan Öztunç: “Eğitim hayatımda geçmişe baktığım zaman, içimdeki resim aşkıyla bir çok kez sınıf tekrarı yapmışlığım var. Çünkü resime daha çok ilgim olduğundan, ilkokulda ve lisede diğer derslere pek ilgi göstermedim. Hatta lisede, hiç çalışmamama rağmen güzel sanatlar yetenek sınavında resim dalında 1. olmuşluğum bile var. Annemin ‘resim öğretmenliği oku’ ısrarı üzerine üniversite sınavından sonra yetenek sınavına girerek Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümünü kazandım. Şuan resim öğretmenliği yapmak yerine duvar resimleri yapıyorum çünkü ben her zaman resim öğretmeni değil ressam olmak istemiştim.” dedi.

Geçimini resimle sağlıyor 
Babası inşaat işiyle uğraştığı için göçebe bir hayat sürdürdüklerini bu yüzden de İzmir, Mersin, Adana gibi şehirlerin duvarlarına resimler yaparak sevdiği işi devam ettiren Öztunç geçimini resimle sağlıyor. Kendi tarzında yaptığı resimleri mekanın yerine, duvarına, tavanına çiziyor. Öztunç ile iş yapan mekanların sahipleri ise Öztunç’u önerip referans oluyor. Yaptığı çalışmalarında daha çok akrilik boya kullandığını fakat bu durumun zeminin yapısına göre değişiklik gösterdiğini söyleyen Öztunç, zaman zaman sprey boya kullandığını belirtiyor.

Sanat bir anlatım biçimidir 
Kendine özgü çalışmaları ile duygularını resimle anlatan ressam Öztunç: “Sanat bir anlatım biçimidir ama her türlü estetik kaygı güder. Sanatçı, yaratan ve üreten kişidir, özgündür özgün olmalıdır. Marks’ın dediği gibi ‘Yaratıcı eylem, insanın ve doğanın karşılıklı etkileşiminin bir aşamasıdır.’ bu toplumsal bir karakter taşır, sanat yaşamı insanileştiren bir olgudur. Araştırıcı, yaratıcı, çok yönlü tünel insana ulaşma çabası içinde sanat gelişebilir. Ayrıca Sanat, hayatımızın en önemli parçasıdır. İnsanlar sanatın herhangi bir dalıyla mutlaka ilgilenmeli. Duygularını sanat ile kalıcı kılabilir ve mutlaka herkes hayallerinin peşinden koşmalı. Kimse sevmediği işi yapmasın. Severek yapılan her iş başarıyla sonuçlanır.” diye konuştu.

 

Haber: Kezban Durmuş

 

EN ÇOK OKUNANLAR

DÜNYA ŞAMPİYONU MÜCAHİT KULAK: “DURMAK YOK, RİNGE DEVAM”

  Dünya şampiyonluğu, spor dalında en iyi olanın taşıdığı prestij ve ...

TARİHE TANIKLIK EDEN MÜZE ‘‘ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ’’

Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi (Ulucanlar Cezaevi), 1925 ve 2006 yılları ...

HAYVAN DOSTLARIMIZDA KAN PARAZİTİ HASTALIĞI

  Her canlı dönem dönem sağlık sorunları yaşamaktadır. Bu sağlık sorunlarının ...

TOPRAĞIN BİLİMİ PEDOLOJİ

  İnsan ve diğer tüm canlıların hayatına devam edebilmesi için toprak ...

HAMAMÖNÜ EVLERİ

Türkiye’nin birçok şehrinde birbirinden güzel evler bulunmaktadır. Peki ya Ankara’nın ...

CUMHURİYET’İN İLK KADIN MUHTARI: GÜL ESİN

Mustafa Kemal Atatürk, her zaman Türk kadınını modern toplumun simgesi ...

KADINLARIN VAZGEÇİLMEZ GİYSİSİ: KIRAS-FİSTAN

  Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ait birçok yerde yıllardır ...

DÜNDEN BUGÜNE: URLA SANAT SOKAĞI

  Asıl adı Zafer Caddesi olan sokak, 2010 yılından sonra bir ...

SIK RASTLANIP AZ BİLİNEN HASTALIK: KURDEŞEN

  Vücudumuzda bir bölge kaşındığı zaman hafife alır, kaşıyıp geçmesini bekleriz. ...

TÜRKİYE'NİN İLK MATEMATİK MÜZESİ

Aydın'ın Efeler ilçesinde, Türkiye'nin ilk matematik müzesi olma özelliğine sahip ...

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
İletişim Fakültesi / Gazetecilik Bölümü

Öğrenci Uygulama Haber Sitesi
+90 256 218 20 00