Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
İletişim Fakültesi / Gazetecilik Bölümü

Öğrenci Uygulama Haber Sitesi


ÇİÇEKTEN DOĞAN AŞK

22.06.2022
Yaşam

Bir bitkinin  güzel kokulu ve renkli kısmı olan çiçek, kır veya bahçelerde yetişir. Hayatımızdaki sıradan bir günü renklendirir, özel anıların ve güzel duyguların vazgeçilmezidir. Tarihi milyonlarca yıl öncesine dayanan çiçeklerin günümüzde binlerce çeşit türü vardır. Asırlardır süregelen ve insanı cezbeden çiçekçilik mesleği, mis gibi kokusu ile ferahlığı simgeleyen renkli tezgâhlardan oluşur. Değer verdiğimiz insanları mutlu etmek için alıp götürdüğümüz o rengârenk çiçekler, karanlık odalarda sabaha karşı sevgiyle destelenir. Günün erken saatlerinde, Aydın’ın Efeler ilçesinde tezgâh açan 77 yaşındaki Şükrü Umurhan, hurdacılık yaparken bir demet karanfil ile tanıştığı eşi Ayşe Umurhan’la beraber çiçekçilik yapıyor.

 

Gönül alan çiçekler…

Yıllar önce, bir buket karanfille hayatlarını birleştiren Umurhan çifti, 20 senedir çiçek satarak geçimini sağlıyor. Bundan önceki mesleği hurdacılık olan Şükrü Umurhan, “Çocukluğumdan beridir çalışıyorum ve ömrüm yetene kadar da çalışacağım. 1960 yılında, İstanbul’dan Aydın’a geldim. Hurdacılık yaparken 1970’de eşimi görüp beğendim ve ona karanfil vererek aşkımız için ilk adımı attım. En güzel aşklar çiçekle başlar, bizim aşkımız da böyle başladı ve işimiz olarak da devam ediyor.” dedi. Eşine olan sevgisini ve saygısını hiç yitirmediğini dile getiren Şükrü Umurhan, “Bence her şey nasip kısmet. Bana yıllardır hayat arkadaşlığı yapan eşime, sevgim hiç bitmedi. Onu her gün daha çok seviyorum. Çiçek tezgahının başına geçip, sevdiğim kadınla beraber ekmek paramızı kazanıyoruz ve evimizi geçindiriyoruz. Senelerdir çiçekçilik yapıyoruz, çocuklarımızı büyütüp evlendirdik, şimdi sıra torunda…” dedi.

 

Ekmek teknesi ‘CANISI’

Haftanın altı günü, Canısı adını verdiği  üç tekerlekli motosiklete çiçeklerini yükleyen Umurhan çifti, “Belediyenin de izniyle, sabahın erken saatlerinden, hava kararıncaya kadar çiçek satıyoruz. İşimizin başındaki neşeli halimiz çevremiz tarafından oldukça beğeniliyor ve güzel  dönüşler alıyoruz. Tezgahımıza gelenleri hiçbir zaman para için geri çevirmiyoruz.” dedi. Çiçeklerin çeşitli özellik ve simgelerinden bahseden Ayşe Umurhan, “Kırmızı gül aşkı simgeler ve genellikle sevgililer, eşler tercih eder. Saflık ve ferahlığı ifade eden beyaz gül ise masumiyetin işaretidir. Orkide asaleti, papatya tazeliği, kokusuyla hayran bırakan nergis saygıyı ve bizim aşkımızı başlatan karanfil ise sevgiyi temsil eder.” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Haber: Belçim Kılıçkıran

EN ÇOK OKUNANLAR

DÜNYA ŞAMPİYONU MÜCAHİT KULAK: “DURMAK YOK, RİNGE DEVAM”

  Dünya şampiyonluğu, spor dalında en iyi olanın taşıdığı prestij ve ...

TARİHE TANIKLIK EDEN MÜZE ‘‘ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ’’

Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi (Ulucanlar Cezaevi), 1925 ve 2006 yılları ...

HAYVAN DOSTLARIMIZDA KAN PARAZİTİ HASTALIĞI

  Her canlı dönem dönem sağlık sorunları yaşamaktadır. Bu sağlık sorunlarının ...

TOPRAĞIN BİLİMİ PEDOLOJİ

  İnsan ve diğer tüm canlıların hayatına devam edebilmesi için toprak ...

HAMAMÖNÜ EVLERİ

Türkiye’nin birçok şehrinde birbirinden güzel evler bulunmaktadır. Peki ya Ankara’nın ...

KADINLARIN VAZGEÇİLMEZ GİYSİSİ: KIRAS-FİSTAN

  Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ait birçok yerde yıllardır ...

CUMHURİYET’İN İLK KADIN MUHTARI: GÜL ESİN

Mustafa Kemal Atatürk, her zaman Türk kadınını modern toplumun simgesi ...

DÜNDEN BUGÜNE: URLA SANAT SOKAĞI

  Asıl adı Zafer Caddesi olan sokak, 2010 yılından sonra bir ...

SIK RASTLANIP AZ BİLİNEN HASTALIK: KURDEŞEN

  Vücudumuzda bir bölge kaşındığı zaman hafife alır, kaşıyıp geçmesini bekleriz. ...

TÜRKİYE'NİN İLK MATEMATİK MÜZESİ

Aydın'ın Efeler ilçesinde, Türkiye'nin ilk matematik müzesi olma özelliğine sahip ...

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
İletişim Fakültesi / Gazetecilik Bölümü

Öğrenci Uygulama Haber Sitesi
+90 256 218 20 00