Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
İletişim Fakültesi / Gazetecilik Bölümü

Öğrenci Uygulama Haber Sitesi


BİR YENİLİK PROJESİ ‘WİTHCO’

22.06.2022
Bilim ve Teknoloji

Ülkemizin kalkınmasının temeli bir nevi girişimcilikten geçer. Güçlü girişimciler, güçlü markalar yaratmak istihdamı arttırır, ülke ekonomisine büyük yatırımcıları çekip ekonomiye katkı sağlar. 

Şimdi, bunların doğrultusunda,“Withco.” yani yeni nesil, alışılmışın dışındaki bir konseptten bahsedelim. Withco’nun, kereste deposundan bir sanal ofise nasıl dönüştüğünü ve işleyişin nasıl yürütüldüğünü kurucusu Övünç Emre ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızda konuştuk. 

 

‘‘Avrupa’da hayalimi gördüm’’

“26.11.1980 İzmir doğumluyum. İlk ve orta öğretimimi İzmir’de tamamladım. Tevfik Fikret Lise’sinde Fransızca okudum. Sonra üniversite eğitimim için Fransa’ya gittim, Fransa’da iç mimarlık okudum. Türkiye’ye gelip, askerliğimi yaptıktan sonra ilk şirketim olan, inşaat şirketini kurdum. Tadilat ve dekorasyon işleriyle uğraşırken bir anda şirket olarak büyüdük. İnşaat projeleriyle ilgilenirken aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde de yer aldım. Ege Genç İş Adamları Derneği’nin üç dönem boyunca Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı rolünü üstlendim. İnşaat işinin yanında perakende iş yapmayı düşünürken, 2016’da İrlanda, Dublin’de, Google’ın Avrupa ofisini ziyaret etmiştim ve çok hoşuma gitmişti, çok güzel bir ofisti. Benim de böyle bir ofisim olur mu diye düşünmüştüm ama inşaat sektöründe olduğum için çok mümkün olduğunu düşünmedim. Daha sonra perakende bir iş yapmak isterken bu işi yapmaya karar verdim. 2018 yılında bu kararımı harekete geçirdim ve 2019’da da Withco’yu açtım.” 

 

Coworking Space Witco’yu tanıyalım

“Türkçesi paylaşımlı ofis olan Withco kelimesi, hazır ofis ve sanal ofis niteliğindedir. Dünyada da bunun ismi Coworking Space olarak adlandırılıyor. Withco, 3500 m2 alanda kurulmuştur. Bu 3500 metre²‘nin yarısı ortak alanı içermektedir. Diğer yarısı ise 80 hazır ofislerimizden oluşmaktadır.”

 

Keresteci deposundan ilham merkezine

“Withco, tarihi olmasa da en az 80 yıllık eski bir bina, ilk hikayesi şöyle; ilk sahipleri keresteci, dolayısıyla her bir adımda neredeyse kolon var o yüzden çok sağlam bir bina.  İzmir depreminden sonra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onayını aldık. Bina önceden kereste deposu olarak kullanılıyor, daha sonradan tütün fabrikası oluyor ve son olarak çiçek deposu oluyor. Çiçek deposundan sonra Withco geliyor.”

 

Başarı ve mutluluk yuvası

“Withco ile ilgili çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Çok başarılı bir iş oldu, bunu her aşamada hissediyorum ve her yerden etkileşim alıyoruz. Renkli, enerjisinin yüksek olduğu bir atmosfer, doğal olarak çok talep ediliyor. Daha tecrübeli, kurumsal ofisler ile herkes birbirinin kapısını çalarak sormak istediğini sorabiliyor ki buna bende dahilim. ben burada sıfırdan işini kuran ve başarılı olan bir çok genç gördüm. Gençlerin eğer hayalleri varsa ya da yoksa bile Witco’ya gelip burada bir hayal kurup yola da çıkabiliyorlar. Çeşitli etkinlikler düzenlenip, insanları motive etmek, enerji vermek için konserler düzenleniyor ayrıca pilates, yoga  ve sinema günleri yapıyoruz, Langırt, bilardo ve playstation turnuvaları düzenliyoruz, yeri geliyor, ofis içinde eğlenceli dakikalar geçirmek için insanlar bisiklet dahi sürebiliyor. Şirket sahipleri, kendileri hiç uğraşmadan, çalışanlarını motive edecek şeyleri biz çoktan yapmış ve oluşturmuş bulunuyoruz.”

 

Zürafa’yı neden sembolümüz yaptık 

“Withco’yu yapmaya karar verdiğimizde, ilk olarak bir mimar gerekiyordu, ODTÜ mezunu mimar arkadaşım olan Arda Eşik ile çalışmaya karar verdim. Zürafayı o yaptı, önceden bu zürafa siyah parlaktı, daha sonra ben gördükten sonra kırmızı yapalım dedim ve o zaman bir ajans ile anlaşmıştık. Zürafanın 7/24 ayakta olduğunu, uyurken dahi, çok naif bir hayvan ve hep ileriye baktığı için, bizde kendimizle bağdaştırdık ve bizim için çok iyi oldu. Herkes ‘o zürafalı yer mi’ diye bizi kastediyor bu güzel bir şey.”

 

Geleceği yakalıyoruz

“Teknoloji artık 4.0 ki bence farkında olmadan 5.0’a geçtik, o da bence yapay zeka, metaverse evren. Withco olarak bunun her aşamasında bulunmaya çalışıyoruz. Mesela Withco olarak, metaverse de dünyanın ilk yılbaşı partisinde bulunduk. Mümkün olduğunca bütün yeniliklere ayak uydurmaya çalışıyoruz.”

 

Haber & Fotoğraf: Melis Şeker

EN ÇOK OKUNANLAR

DÜNYA ŞAMPİYONU MÜCAHİT KULAK: “DURMAK YOK, RİNGE DEVAM”

  Dünya şampiyonluğu, spor dalında en iyi olanın taşıdığı prestij ve ...

TARİHE TANIKLIK EDEN MÜZE ‘‘ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ’’

Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi (Ulucanlar Cezaevi), 1925 ve 2006 yılları ...

HAYVAN DOSTLARIMIZDA KAN PARAZİTİ HASTALIĞI

  Her canlı dönem dönem sağlık sorunları yaşamaktadır. Bu sağlık sorunlarının ...

TOPRAĞIN BİLİMİ PEDOLOJİ

  İnsan ve diğer tüm canlıların hayatına devam edebilmesi için toprak ...

HAMAMÖNÜ EVLERİ

Türkiye’nin birçok şehrinde birbirinden güzel evler bulunmaktadır. Peki ya Ankara’nın ...

KADINLARIN VAZGEÇİLMEZ GİYSİSİ: KIRAS-FİSTAN

  Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ait birçok yerde yıllardır ...

CUMHURİYET’İN İLK KADIN MUHTARI: GÜL ESİN

Mustafa Kemal Atatürk, her zaman Türk kadınını modern toplumun simgesi ...

DÜNDEN BUGÜNE: URLA SANAT SOKAĞI

  Asıl adı Zafer Caddesi olan sokak, 2010 yılından sonra bir ...

SIK RASTLANIP AZ BİLİNEN HASTALIK: KURDEŞEN

  Vücudumuzda bir bölge kaşındığı zaman hafife alır, kaşıyıp geçmesini bekleriz. ...

TÜRKİYE'NİN İLK MATEMATİK MÜZESİ

Aydın'ın Efeler ilçesinde, Türkiye'nin ilk matematik müzesi olma özelliğine sahip ...

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
İletişim Fakültesi / Gazetecilik Bölümü

Öğrenci Uygulama Haber Sitesi
+90 256 218 20 00