Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
İletişim Fakültesi / Gazetecilik Bölümü

Öğrenci Uygulama Haber Sitesi


BİR TOP, BİR FİLE, SONSUZ TUTKU: KADIN VOLEYBOLUNA OLAN İLGİ

14.11.2023
Spor

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin  100. yılında Filenin Sultanları elde ettiği Avrupa Şampiyonluğu ile hepimize büyük bir gurur yaşattı. Milli takımda 5 yıl Giovanni Guidetti'nin yardımcılığını yapan şu anda ise Aydın Büyükşehir Belediyespor başantrenörü aynı zamanda Belçika Kadın Voleybol Milli Takımı’nda Gert Vande Broek'in yardımcı antrenörlüğünü üstlenen Alper Hamurcu, voleybola dair özellikle kadın voleyboluna dair önemli detayları bizlerle paylaştı.

 

Atatürk bir sözünde şöyle söyler: “Sporda başarılı olmak için bütün milletçe sporun niteliği ve değerini anlamış olmak, ona kalpten sevgiyle bağlı olmak ve onu vatani görev saymak gerekir.” Ülkemizde voleybola olan ilgi ile alakalı Alper Hamurcu, “Kadın voleyboluna olan ilgi  uzun zamandır çok üst düzeydedir. Bunun sebeplerinden bir tanesi muhakkak ki milli takımların başarısı ve aynı zamanda kulüplerin başarısıdır. Sonuç olarak uzunca bir müddettir hem devlet kurumları hem belediyeler hem de özel iştirakler çok ciddi anlamda voleybol branşına yatırım yapıyorlar ve bunun da karşılığını şu anda almış durumdayız. Toplu sporlar arasında Türkiye'nin en iyi spor branşı voleybol diyebilirim. Bu durum bizi çok memnun ediyor. Daha fazla yatırımın ve daha kaliteli oyuncuların buraya geliyor, ligin seviyesinin her sene beklediğimizden çok daha farklı bir şekilde yükseliyor olması tabii ki bizi mutlu ediyor diyebilirim. Şu anda açıkçası İtalya ile birlikte belki biraz da Brezilya'yı işin içine katarsak dünyanın en iyi ülkelerden bir tanesiyiz. Hatta Devler Ligi, Türkiye Voleybol Ligi diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

 

“Kadın voleybol milli takımının 2003 yılından başlayan ciddi bir yükselişi var.”

Özellikle kadın voleybol milli takımının 2003 yılından başlayan ciddi bir yükselişinin olduğunu, son 7 yıllık süreç içerisinde Giovanni’nin gelmesiyle birlikte milli takım bazında bir hız kazandığını belirten Hamurcu, alınan başarıların çok değerli olduğunu söyledi. Hamurcu, “Ancak bunu taçlandırmak ve bir adım öteye götürebilmek için bir altın madalya olması gerekiyordu. Onun için de bu sene inanılmaz bir performans gösterdik. Vargas’ın gelmesi buna katkı sağladı. Sadece Vargas özelinde değil, takım içindeki dostluk, beraberlik harika. Kim kimin yerine girse birbirini tamamlıyor. Bu durumda da başarının gelmesi kaçınılmaz oluyor.” diye konuştu.

 

“Bundan sonrası artık o başarıyı koruyabilmek.”

Federasyon’un, kulüplerin ve oyuncuların fedakarlıkları sayesinde başarıların devamının geleceğinin altını çizen Hamurcu, “Federasyonun, kulüplerin  ve oyuncuların bu anlamdaki çabası artık altın madalyayı almak istediğimizin bir göstergesiydi. Motivasyonları çok yüksekti ve sonuçlandırmayı başardılar. Bu bence çok büyük bir adım oldu. Bundan sonrası artık o başarıyı koruyabilmek. Bu sebeple, özellikle önümüzdeki sene olimpiyatlarda bir madalya kazanmak başarıyı korumak adına önemli bir adım olacaktır. Açıkçası bu, Türk Voleybol Milli Takım’ı için diğer motivasyonlardan bir tanesidir diyebilirim.” dedi.

 

Voleybolda özellikle kadınların verdiği başarı mücadelesi bir sonraki adımları için motivasyon kaynağı oluyor. Ülkemizin milli değeri olan voleybola dair bilgi ve birikimlerini bizimle paylaşan Alper Hamurcu’ya katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

 

Haber: Enes Uzun

 

EN ÇOK OKUNANLAR

DÜNYA ŞAMPİYONU MÜCAHİT KULAK: “DURMAK YOK, RİNGE DEVAM”

  Dünya şampiyonluğu, spor dalında en iyi olanın taşıdığı prestij ve ...

TARİHE TANIKLIK EDEN MÜZE ‘‘ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ’’

Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi (Ulucanlar Cezaevi), 1925 ve 2006 yılları ...

HAYVAN DOSTLARIMIZDA KAN PARAZİTİ HASTALIĞI

  Her canlı dönem dönem sağlık sorunları yaşamaktadır. Bu sağlık sorunlarının ...

TOPRAĞIN BİLİMİ PEDOLOJİ

  İnsan ve diğer tüm canlıların hayatına devam edebilmesi için toprak ...

KADINLARIN VAZGEÇİLMEZ GİYSİSİ: KIRAS-FİSTAN

  Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ait birçok yerde yıllardır ...

HAMAMÖNÜ EVLERİ

Türkiye’nin birçok şehrinde birbirinden güzel evler bulunmaktadır. Peki ya Ankara’nın ...

CUMHURİYET’İN İLK KADIN MUHTARI: GÜL ESİN

Mustafa Kemal Atatürk, her zaman Türk kadınını modern toplumun simgesi ...

DÜNDEN BUGÜNE: URLA SANAT SOKAĞI

  Asıl adı Zafer Caddesi olan sokak, 2010 yılından sonra bir ...

SIK RASTLANIP AZ BİLİNEN HASTALIK: KURDEŞEN

  Vücudumuzda bir bölge kaşındığı zaman hafife alır, kaşıyıp geçmesini bekleriz. ...

TÜRKİYE'NİN İLK MATEMATİK MÜZESİ

Aydın'ın Efeler ilçesinde, Türkiye'nin ilk matematik müzesi olma özelliğine sahip ...

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
İletişim Fakültesi / Gazetecilik Bölümü

Öğrenci Uygulama Haber Sitesi
+90 256 218 20 00