Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
İletişim Fakültesi / Gazetecilik Bölümü

Öğrenci Uygulama Haber Sitesi


ADÜ’DEN BİR DÜNYA ŞAMPİYONU DAHA

08.11.2022
Spor

 

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden bir başarı haberi daha geldi. Aydın’ın demir yumruğu olarak bilinen Nefise Atalay, dünya şampiyonu oldu. 

Samsun’da 20-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenen, Dünya Üniversitelerarası Compat (dövüş sporları) Dünya Şampiyonası’nda 57 kilo sıkletinde yarışan Nefise Atalay, dünya şampiyonu oldu.  40 ülkeden,  430 üniversite ve 769 sporcunun katıldığı şampiyonada hem ülkemize hem de üniversitemize bu gururu yaşatan Nefise Atalay, duygu ve düşüncelerini bizimle paylaştı.

 

“Tarif edilemez bir duygu”

“Benim için dünyanın en güzel hislerinden birisi, tarif edilemez bir duyguydu. O an hissedebileceğim en büyük  duygunun zirvesini yaşadım çünkü hedeflediğim, hayalini kurduğum ve bunun için çabaladığım bir şeydi. Bunun gerçekleşmesinin verdiği hazzı tarif etmek mümkün değil. Çok mükemmel bir duyguydu.” sözleriyle şampiyon olduktan sonraki duygularını dile getirdi. 

 

“İnsanlara özgüven gelişimi açısından çok yardımı oluyor”

Muaythai hakkında bilgi veren milli sporcu Nefise Atalay, bu branşı ve faydalarını anlattı: “Muaythai; rakibe yumruk tekme,  diz ve dirsek uygulayabildiğimiz, darbelere karşı savunmayı içeren bir dövüş sanatıdır.  İlk olarak Tayland’da ortaya çıkmış ve oradan yayılmış bir spor dalıdır. ‘Thai Sporu’ olarak da geçiyor. Gelişimsel olarak en iyi branşlar arasındadır. Son dönemlerde bu branşa ciddi oranda insanların ilgisi ve merakı arttı. Olimpiyat komitesinin de tanıdığı bir branştır. Hatta 2028’de düzenlenecek olan olimpiyatlarda Muaythai branşının da yer alacağı söyleniyor. Muaythai sporu, insanlara özgüven gelişimi açısından çok yardımı oluyor. Örneğin bu sayede daha güçlü kararlar verebiliyorum ve kendimi daha rahat ifade edebiliyorum. Hayatıma pozitif anlamda çok şey kattı.”

 

Aydın halkından büyük ilgi 

Dünya ikincisi olduğu zaman Aydın halkının kendisini büyük bir coşkuyla karşıladığını belirten Atalay, bundan duyduğu mutluluğu dile getirdi: “Yarışmadan sonra Aydın’a geri döndüğümde büyük bir karşılama töreni düzenlemişlerdi. O kadar insanın beni destekliyor olması ve bana parlayan gözlerle bakmaları mükemmel bir duyguydu. O anı ömrüm boyunca unutamam.”

 

“Şampiyon olduğum gece sabaha kadar ağladım.”

Yakınlarının spora başlarken kendisine ve kardeşlerine zorluk çıkardıklarını belirten Atalay, şampiyon olduğu gün sabaha kadar ağladığını dile getirdi: “Kardeşlerimle yaşıyorum. Yaşımız küçük olduğu için kendi hayatımızla ilgili bir karar veremiyorduk. O zamanlar bana ‘Sen kız çocuğusun, bu sporu yapmayacaksın.’ diye karşı çıkıyorlardı. Her antrenman sonu eve gelip ağlıyordum ve sonra yine gidiyordum. Ben Türkiye şampiyonu oldum, eve geldim ve sabaha kadar ağladım.” 

 

Üç kardeş de şampiyon 

Kardeşlerden ortanca olan ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde okuyan Fadime Atalay,  20-30 Eylül tarihleri arasında Samsun’da düzenlenen üniversiteler arası dünya şampiyonasında, 60 kiloda dünya üçüncüsü oldu. 2018 sezonu Muaythai  Türkiye Şampiyonluğu da olmak üzere ulusal ve uluslararası birçok başarısı bulunmaktadır. En küçük kardeş olan Sude Nur Atalay da dünya şampiyonluğu olmak üzere birçok başarıya imza atmıştır. Üç kardeş de Aydın’ı başarılı bir şekilde temsil ediyorlar. 

 

“Başarı hiçbir zaman dikkate alınmıyor”

Atalay, “En çok sitem ettiğim şey başarının sürekli göz ardı edilmesidir. Başarı hiçbir zaman dikkate alınmıyor. Sürekli başarının arkasında ki hayat hikayesi göz önüne alınıyor. Benim Türkiye’yi temsil etmem, bayrağı göndere çekmem ve İstiklal Marşı’nı okutmam yeterli değil mi? Herkes genelde hayat hikayemin üzerinde duruyor. Bizim elde ettiğimiz başarılar daha değerli. Bunların daha çok ön plana alınması ve okunması gerekiyor” sözleriyle duygularını dile getirdi. 

 

Dünya şampiyonu olan milli sporcu, bundan sonraki hedefleri  arasında  2028’de düzenlenecek olan olimpiyatlarda birincilik madalyası elde etmek olduğunu söyledi.

 

Haber: Rojin Seraç

Fotoğraf: Mustafa Şınık

EN ÇOK OKUNANLAR

DÜNYA ŞAMPİYONU MÜCAHİT KULAK: “DURMAK YOK, RİNGE DEVAM”

  Dünya şampiyonluğu, spor dalında en iyi olanın taşıdığı prestij ve ...

TARİHE TANIKLIK EDEN MÜZE ‘‘ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ’’

Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi (Ulucanlar Cezaevi), 1925 ve 2006 yılları ...

HAYVAN DOSTLARIMIZDA KAN PARAZİTİ HASTALIĞI

  Her canlı dönem dönem sağlık sorunları yaşamaktadır. Bu sağlık sorunlarının ...

TOPRAĞIN BİLİMİ PEDOLOJİ

  İnsan ve diğer tüm canlıların hayatına devam edebilmesi için toprak ...

HAMAMÖNÜ EVLERİ

Türkiye’nin birçok şehrinde birbirinden güzel evler bulunmaktadır. Peki ya Ankara’nın ...

CUMHURİYET’İN İLK KADIN MUHTARI: GÜL ESİN

Mustafa Kemal Atatürk, her zaman Türk kadınını modern toplumun simgesi ...

KADINLARIN VAZGEÇİLMEZ GİYSİSİ: KIRAS-FİSTAN

  Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ait birçok yerde yıllardır ...

DÜNDEN BUGÜNE: URLA SANAT SOKAĞI

  Asıl adı Zafer Caddesi olan sokak, 2010 yılından sonra bir ...

SIK RASTLANIP AZ BİLİNEN HASTALIK: KURDEŞEN

  Vücudumuzda bir bölge kaşındığı zaman hafife alır, kaşıyıp geçmesini bekleriz. ...

TÜRKİYE'NİN İLK MATEMATİK MÜZESİ

Aydın'ın Efeler ilçesinde, Türkiye'nin ilk matematik müzesi olma özelliğine sahip ...

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
İletişim Fakültesi / Gazetecilik Bölümü

Öğrenci Uygulama Haber Sitesi
+90 256 218 20 00